Αμφορέας βρέθηκε στο ΚΤΕΛ στο Κατάκολο

Έναν ενάλιο πήλινο αμφορέα εντόπισαν λιμενικοί από την Λιμενική Αρχή Κατακόλου, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ που έκανε το δρομολόγιο των 8.45 από Αθήνα για Ζάκυνθο.
Το αρχαίο αυτό εύρημα, βρίσκονταν σε χαρτοκιβώτιο μέσα στον χώρο αποσκευών του λεωφορείου και πάνω σε αυτό δεν αναγραφόταν ούτε όνομα αποστολέα ούτε όνομα παραλήπτη. Ο έλεγχος έγινε στο λιμάνι της Κυλλήνης, την ώρα που οι επιβάτες είχαν αποβιβαστεί από το λεωφορείο και μπήκαν μέσα στο καράβι για Ζάκυνθο.

Προς έκπληξη του οδηγού, λιμενικοί από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κατάκολου προσέγγισαν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ και ζήτησαν να ελέγξουν το χώρο των αποσκευών, όπου και βρήκαν το χαρτοκιβώτιο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ζακύνθου Ηλία Μαλλιά, «το συγκεκριμένο πακέτο δεν είχε παραδοθεί στην αποθήκη του Κηφισού και όλα δείχνουν πως κάποιος επιβάτης ή φερόμενος ως επιβάτης, έβαλε το χαρτοκιβώτιο μέσα στο χώρο των αποσκευών»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *